نگاهی به نمايشگاه ماشين آلات راهسازي/ از نیاز معادن به سنگ شكن تا رکود بازار شن و ماسه
در اين زمینه رضا حسني مدير اجرايي شركت ماشين معدني كوير كه از استان كرمان در اين نمايشگاه حاضر شده در باره نقش ماشين آلات" آفرود " ،اظهار داشت: اين نوع كاميون هاي غول پيكر واضح است كه فقط در نواحي معدني تردد دارند كه انواع موجود در آن در كشور با ظرفيت هاي 35-50-60-160 و 240 تن است.
وي افزود: اصولا ساخت كاميون هاي افرود در كشور به دليل هزينه ها ي سرسام آور عملي نشده چرا كه واردات تكنولوژي آن نيز دشوار است.
حسني ادامه داد: اين كاميون ها كه داراي موتور و گريبكس بسيار قوي است عمدتا در كشور هاي آمريكا و انگلستان ساخته شده و در كشور چين مونتاژ آن صورت مي گيرد.
اين كارشناس حمل و نقل معدن ياداور شد: ايران به دليل نداشتن ارتباطات بين المللي قوي از 80 درصد تكنولوژي و ماشين آلات بزرگ روز جهان در بحث معادن بي بهره است كه اين امر در سرعت و كيفيت استخراج آسيب رسانده است.
رضائي با بيان اينكه شركت هاي معدني بزرگ دولتي و بخش خصوصي مشتريان خريد كاميون هاي آفرود هستند اظهار داشت: بخش خصوصي مطالبات زيادي در حوزه معادن از دولت دارد كه به دليل عدم پرداخت آن با مشكلات گوناگون مواجه شده است.
خام فروشي معادن اشتباه است
مدير اجرايي شركت ماشين معدني كوير استان كرمان را بهشت معدن دانست و گفت: دومين معدن روباز مس جهان، و معادن گوناگون آهن و ساير فلزات در خاك اين استان واقع شده است اما معتقدم خام فروشي آن به كشور هاي ديگر امري نادرست است در صورتي كه مي توانيم با سرمايه گذاري صحيح فلزات ارزشمند آنرا در داخل استخراج و ارزش افزوده بالايي نصيب كشور كنيم.
اكثر ماشين هاي راهسازي از چين وارد مي شود
مهدي پورغلامحسيني فروشنده و تامين كننده قطعات ماشين آلات راهسازي در اين باره وضعيت بازار تجهيزات راهسازي به خبرنگار مهر گفت: تمامي ماشين آلات راه سازي موجود دركشور اعم از لودر،بولدوزر و گريدر از خارج وارد شده كه مي توان گفت حدود 70 درصد از تكنولوژي روز ماشين آلات راهسازي جهان برخوردار هستيم.
وي با تاكيد بر اينكه اكثر مالكان اين وسائل در حال ورشكستگي هستند ، افزود: دليل اين امر به خاطر آن است كه به دليل كسري بودجه دولت دستگاهاي اجرايي طرف قرار داد با پيمانكاران راهسازي به تعهدات مالي خود عمل ننموده اند.
پورغلامحسيني از گراني نرخ ماشين آلات راهسازي در سال اخير به دلايل مشكلات ارزي خبر داد و گفت: امروزه بيشتر دستگاههاي راهسازي از كشور چين وارد مي شود چرا كه قيمت ماشين آلات مدرن غربي حدود يك ميليارد تومان است.
مدير نمايندگي فروش شركت آرام ماشين طوس ادامه داد: سرمايه گذاران در اين عرصه ترجيح مي دهند به جاي خريد يك ماشين با اين قيمت گزاف تعداد سه ماشين راهسازي ساخت چين را با قيمت 300 ميليون تومان خريداري و به جاي يك مكان در سه نقطه به كار مشغول كنند تا درآمد بيشتري نصيب آنان شود.
پورغلامحسيني يادآور شد: البته ماشين آلات راهسازي چيني مدل هاي و كيفيت هاي گوناگون دارد اما به هر حال خريداران ايراني همواره سراغ اجناس ارزان آن مي روند.